Preventieve Observatie


VIP Quaestor International is specialist in persoonsbeveiliging.
 
De ontwikkelingen op het gebied van nationale en internationale criminaliteit geven een beeld van een toename van overvallen op particulieren.  Woningen zijn steeds vaker doelwit van geweldadige criminelen, waarbij bewoners zwaar worden mishandeld of om het leven worden gebracht. Duitsland werd kort geleden opgeschrikt door de ontvoering van een bankiersvrouw. Maar ook in Nederland zijn in het afgelopen half jaar meerdere overvallen op woningen gepleegd. (zie berichten)
 
Preventieve observatie is een effectieve maatregel gebleken in de strijd tegen deze vorm van criminaliteit. Voorbereidende acties van criminelen kunnen vroegtijdig worden herkend en in de kiem worden gesmoord.
 
Na een analyse van het dreigingsniveau wordt in overleg een beveiligingsplan opgemaakt. Daarbij wordt een goede balans gezocht tussen de kwaliteit van de persoonsbeveiliging en het behoud van de privacy.
Discretie en geheimhoudingsplicht zijn voor alle beveiligers van Quaestor schriftelijk vastgelegd.
Veel ervaring is opgedaan bij de Nederlandse politie(DKDB) en de top van het bedrijfsleven(meerdere families uit de Top 100), banken en verzekeringsmaatschappijen.
VIP Quaestor heeft veel kennis en ervaring in het gepantserd personenvervoer, zie VIP Quaestor Chauffeursdiensten.
  
VIP Quaestor International is door het Ministerie van Justitie bevoegd tot het verrichten van beveiligingswerkzaamheden, ND 2677 .